Se på din fasad, andra gör det.

Bli av med mögel på fasaden
April 17, 2019
Fasadrenovering i Stockholm
Fasadputsens abc
June 17, 2019

Vid en lyckad välputsad fasad får man mindre problem och behöver inte alls få huvudbry och mardrömmar över uppkomna sprickor eller liknade. Det är viktigt att du själv gör research om hur fasadrenoveringens firmas historik är något som du känner att du vill anlita till ditt hus för renovering. Fråga gärna grannar och leta dig fram på nätet om hur olika firmor står sig emot varandra. Välj sedan efter fakta och magkänslan. Om du inte tycker att du får svar på dina frågor i början av kontakten, så ska du se dig om efter en fasadfirma som utstrålar kunskap och är grundligt meriterade i sitt arbete.

En fasadrenovering i stockholm ska helst inte göras av dig som privatperson. Det är bättre att överlämna detta arbete till proffsen på en fasadrenoverings firma för ett snyggt och felfritt resultat.
Fasaden är viktigt som skydd för ditt hus och signalerar även att här bor det personer som tar hand om sitt hus. Tänk också på att fasaden är det yttre skal som ska kunna visas upp för gäster och förbipasserande på ett ytterst fördelaktigt sätt. Att negligera fasaden är i längden farligt och inte vacker syn att visa upp för allmänheten.

fasadrenovering stockholm

Bland sprickor och smuts

En fasad som är välgjord behöver bara skötas genom att man tvättar av den från smuts och andra föroreningar.
Sprickor i fasaden kan bero på många olika orsaker. Vid kallt väder kan fasaden få obehagliga frostsprängningar, då har fukt letat sig fram bakom putsen och sen när vädret smäller till och slår om och fryser på fukten så uppstår missprydsamma sprickor. Om oturen skulle vara framme och ditt hus skulle få en frostsprängning, så måste man tillsätta ny puts och knacka ner den försiktigt runt om sprickan. Borsta sedan rent och applicera samma puts som huset har, för att få ett enhetligt
utseende i husets fasad.

Det allra värsta sprickor i en husfasad är sättningssprickor. Det kan uppstå om husets grund inte är välbyggd eller kan skapas av rörelser i själva marken. Som första hjälpen åtgärd kan man sätta in lyftkranar när man gör detta ingrepp för att kunna gå in och göra nödvändiga förstärknings åtgärder som ska stötta upp hela huset. Ibland kan dessa skador vara så pass tragiskt allvarliga att man måste riva hela huset. Sättningsskador uppstår i nybyggda hus och kan även uppstå när närliggande hus har blivit dränerade på ett slarvigt och alltför vårdslöst sätt.

Buller och trädskador

Träd kan också orsaka sättningsskador. Trädets rötter kan växa kraftigt under husets grund och orsaka rubbningar i marken. Det är också vanligt att sprickorna uppkommer av starka ljudvågor från en bullrig motorväg eller andra starka ljud som gör så att marken börjar att vibrera. För att komma till klarhet med om du har blivit drabbad av sättningsskador så är det bäst att anlita en teknisk expert från en fasadrenoverings firma. Då kan man säkerställa vad problemet ligger någonstans och komma fram till vilken metod som kan sättas in för att rädda huset. Några tecken som du kan vara vaksam över är om golvet är sluttande och att fönster och dörrar
börjar att öppna och stänga av sig själva. Det är då inga spöken som har flyttat in, utan är mera tecken på sättningsskador. Bästa konferens stockholm skärgård tjänster.

Vill du bli uppringd? Lämna ditt telefonnummer här